VAD ÄR MICROCEMENT?

Microcement, även kallad microbetong, är en kompositbeläggning baserad på cement, vattenbaserade hartser, tillsatser och mineralpigment. Det är ett perfekt material för både inomhus och utomhusbruk. Microcementen kan appliceras på golv, väggar, tak, badrum, bänkskivor, terrasser, till och med i swimmingpoolen. När microcementen härdar får du en unik betong yta med mycket eller lite liv och struktur i. Det finns flera olika typer av microcementer som samtliga ger olika struktur. Gemensamt för dem alla är möjligheten att skapa stora skarvlösa betongytor, det ger inte bara betongen ett mycket stilrent och exklusivt utseende, det gör den även väldigt lätt att städa och underhålla.
Vi på We Do It Microcement erbjuder dig, genom vårt samarbete med KONKRAL, ett brett utbud av färger, texturer, ytbehandlingar och användningsområde, det är bara din fantasi som sätter gränserna. Varje betong yta får en egen unik karaktär, detta tack vare de olika texturerna (grov, medium eller fin), det stora utbudet av färger, samt de olika ytbehandlingarna (matt, satin eller glans). Vill du ha en neutral betong look, ett designgolv eller ett helt unikt utseende? Beskriv vad du söker eller fråga oss om tips och idéer.

We Do It Bygg & Kakel AB är certifierade för att applicera microcement från KONKRAL.

Microcement är fortfarande relativt okänt i Sverige men ökar snabbt i intresse, så även bland branschorganisationerna. GVK har godkänt microcement som en ytskiktsprodukt, vilket innebär att det är godkänt att applicera den på tätskikt samt direkt på befintligt kakel.

Vad säger GVK ?
(AB Svensk Våtrumskontroll)

Läs hela uttalandet från GVK

Microcement i badrum

Microcement är mycket populärt att använda i badrum! Det kan appliceras i nya badrum men även vid renovering.

Eftersom microcement endast bygger 2-3 mm är det möjligt att applicera produkten direkt på befintligt ytskikt, såsom kakel, klinker och våttapet. Genom detta tillvägagångssätt behålls det befintliga tätskiktet och läggningen går snabbt och enkelt. Vi arbetar med Konkral Microcement som är 100% vattentät och dessutom är sealern som stryks på även den 100% vattentät. Det innebär att du med det ordinarie tätskiktet har mycket bra skydd mot vattenpenetrering.

Microcement läggs på ungefär samma sätt ett väggspackel, vilket innebär att du får helt fogfria övergångar mellan vägg och golv – det är är riktigt bra speciellt i badrum.

Är det godkänt att använda microcement i badrum? Det korta svaret är ja.

  • Välj en utav våra framtagna färger eller ta fram ditt kreativa sinne och välj din alldeles egna färg
  • Helt fogfri applicering – enkelt att städa och 100% vattentät

  • Bygger endast 2-3 mm på befintlig tjockleck/djup

  • Konkral Microcement är enkel att rengöra – använd vatten och ett milt rengöringsmedel

  • Kan appliceras i alla badrum – oavsett vilken typ ytskikt som finns där idag

  • En vanlig badrumsrenovering tar veckor – med microcement kan det reduceras till dagar

Boka ett kostnadsfritt besök

Kontakta oss för ett fritt besök så att vi kan titta lite på ditt projekt och lämna en offert.

FÖRNAMN *
EFTERNAMN *
E-POST *
TELEFONNUMMER

ÄRENDE

Hur kan vi hjälpa dig?

Jag godkänner att Do It Bygg & Kakel AB behandlar mina personuppgifter i enlighet med Do It Bygg & Kakels integritetspolicy.